KRISTIANSAND: — Vi holdt på å le oss i hjel da vi så de første bildene av folk som planket. Så sammen med kameratene Per Ove Løvsland og Ole Petter Olsen opprettet vi Facebooksiden "Planking Kristiansand" og satte i gang. Det har vært utrolig gøy, forteller Stig-André Thorsland.

De tre kameratene er alle 18 år og går Kvadraturen videregående skole. De opprettet Facebooksiden før helga, og søndag kveld har de over 800 tilhengere.

— Jo, det vekker oppsikt. Folk ler og gjør store øyne. De som ikke vet hva vi holder på med, skjønner vel ikke mye av det hele. Men de fleste ler jo og synes det er gøy, sier Thorsland.

Farlig

Etter at trenden tok av, er det lagt ut tusenvis av bilder på Facebook av folk som planker: På togspor, i heiser, på brannhydranter, motorsykler og i hjulene på en tanks - bare for å ha nevnt noen eksempler.

I begynnelsen av mai advarte imidlertid politiet i Australia mot trenden, etter at en mann i Brisbane omkom da han falt mens han forsøkte å gjøre planken på en balkong i syvende etasje. Politiet i Kristiansand er derimot ikke kjent med fenomenet. Verken politistasjonssjef Ole Hortemo, eller operasjonsleder hadde hørt om planking da fvn.no var i kontakt med dem søndag kveld.

— Vi vet at det kan være farlig, men sikrer oss godt i forkant, slik at det ikke går galt. Det er klart det er spennende å gjøre ting som er litt på kanten. Men det aller meste er jo morsomme øvelser, som når vi planker på hodet i den søppelbøtta, sier Thorsland.

Humor

Først og fremst er det humoren som gjelder, det er om å gjøre det totalt uventede der ingen forventer det.

- Hva er din favorittøvelse?

— Oppe på den stolpen inne på Sandens, svarer Thorsland.

- Men det ser jo livsfarlig ut?

— Neida. Det er jo uendelig langt ned fra toppen der og ned til bunnen. Men det er bare en drøy meter ned til trappa ved siden av. Hadde jeg falt, hadde jeg ikke knekt et bein engang, sier Thorsland som legger til at han egentlig lå ganske godt der oppe.

Ole Petter Olsen synes også det er gøy med høyder.

— Det er moro med høyder og slike ting. Men vel så gøy når vi er på helt vilkårlige plasser; foran et par som kysser eller oppi en basketballkurv, sier Ole Petter Olsen.

— Min favoritt? Den i frysedisken. Det har ingen sammenheng med noe, sier Per-Ove Løvsland, og ler.

Alle bildene til saken er tatt av Per-Ove Løvsland, Ole Petter Olsen og Stig-André Thorsland