KRISTIANSAND: Rundt klokken 10.20 lørdag, gikk Knut Arild Hareide på talerstolen på Quality Hotell i Sørlandsparken for å tale til sine partikollegaer på Sørlandet.

Rundt 160 krfere fra Vest— og Aust-Agder var samlet for å høre den nye partilederen sin tale. Etter talen ble det debatt, og senere i dag skal forsamlingen pønske ut valgkampstrategi.

Verdispørsmål

Hareide snakket blant annet om alkoholpolitikk, frivillige organisasjoner, rusbehandling, Marte Goksøyr, som startet ny debatt rundt barn med Down syndrom, og menneskeverd.

— KrF skal bety en forskjell i disse spørsmålene, sa Hareide.

- Gleder meg til valgkampen

— Jeg gleder meg til valgkampen. Når jeg ser dette laget, så gleder det meg. Det er en del listetopper og ordførerkandidater samlet her, disse gjør at vi har alle muligheter i dette valget. Det er et privilegium å drive valgkamp for Thore Westermoen og Jon-Olav Strand.

— Hvis vi står sammen ved fiskegarnet i valget, så skal vi fange mange velgere, avsluttet Hareide, og fikk stående applaus fra forsamlingen.

Ikke helt jomfrutur

- Dette er første gang du møter dine partikollegaer på Sørlandet som partileder?

— Ja, dette er min jomfrutur til Sørlandet som partileder. Jeg føler meg alltid godt mottatt her, sa Hareide til fvn.no før talen. Han måtte imidlertid korrigere uttalelsen.

— Jeg har jo vært på Sørlandet tre ganger på tre uker, presisisterte han.

Det er imidlertid første gang han møter en så stor samling partifeller fra Krf i Vest- og Aust-Agder, siden han ble partileder.