Ryktene om 22-åringens retur har versert en stund, og han ble presentert på FFKs pressekonferanse fredag ettermiddag. Elyounoussi har signert en 3-årskontrakt for klubben der han slo igjennom i 2005.– Det er veldig gøy å være tilbake igjen. Jeg hadde lyst til å spille fotball, og det fikk jeg ikke gjort så mye av i Heerenveen. Og det var ingen tvil om at Fredrikstad var laget jeg ville spille for, jeg har alltid sett opp til klubben, sa Elyounoussi, som er av marokkansk opprinnelse, men har vokst opp i plankebyen.

EttertraktetSpissen gikk til Heerenveen sommeren 2008, og på 28 kamper har han tegnet seg for seks scoringer for sin nederlandske klubb. Etter at det ble klart at han ikke skulle fortsette karrieren i Nederland, var han jaktet av flere norske klubber, men ingen klarte å friste ham mer enn gamleklubben.

– Tarik er en stor spiller som flere andre har vært interessert i. Det er artig å se at andre grunner enn kun økonomi kan spille inn for spillere, sa sportssjef og konstituert daglig leder Joacim Jonsson i Fredrikstad FK på pressekonferansen.

Jonsson påpekte også at klubben allerede hadde sikret seg tre spillere siden sist sesong, før Tarik ble klar fredag.

– Det er en glede at vi kan kjempe med de beste klubbene i Norge. Fra før har vi hentet inn Jørgen Horn og Alexander Ruud Tveter, samt 17-årige Khalifa Jabbie fra Sierra Leone, som er et stort talent, sa sportssjefen.

Det han derimot ikke ville si noe om, var hvor mye Elyounoussi har kostet klubben å hente fra Heerenveen.

– Av respekt for Heerenveen vil vi ikke si noe om avtalen mellom oss og Heerenveen, sa Jonsson noe kryptisk.

– Spennende, gammel nykommerRaymond Kvisvik, som selv har vært «den store stjerna» i Fredrikstad, sier til NTB at han er glad for signeringen og håper at klubben vet å bruke Tarik riktig.

– Det første jeg roper hipp hurra for er at de henter en lokal variant som har levert på høyt nivå før. Han er en spennende, gammel nykommer. Men Tarik kan ikke utrette mirakler alene, og jeg håper Fredrikstad henter en sentral midtbanespiller i tillegg til Celso Borges som kan slå han igjennom. Da kan Tarik fort score 15 mål eller mer, og det er meget vellykket, sier Kvisvik.

Elyounoussi selv kunne fortelle at han gleder seg til å sette i gang med sine nye lagkamerater og avslørte samtidig at han har litt å ta igjen formmessig.

– Jeg har akkurat begynt å trene igjen, og jeg må ta tak i kondisjonstreninga, for den er ikke helt på topp. Men det er heldigvis lenge til seriestart. Jeg gleder meg skikkelig, og det er en glede at Fredrikstad er tilbake i Tippeligaen igjen, sa Elyounoussi. (©NTB)