KRISTIANSAND: Artistens bursdagsfeiring på studenbaren Østsia ved Universitetet i Agder fikk en brå slutt da mellom 25 og 30 personer barket sammen i et masseslagsmål på utsiden. Fuentes hadde leid lokalet til klokken 03, men 20-åringen og vennene hans ble kastet ut halvannen time før, som følge av slåsskampen.

En gruppe på omkring 15 kosovoalbanere fikk i ettertid skylden for å ha startet bråket av en av de inviterte gjestene fvn.no snakket med. Vedkommende opplyste også at kosovoalbanerne ikke var invitert.

— Var invitert

Beskyldningene er imidlertid helt feil, ifølge kosovoalbanerne selv.

— Vi var invitert til festen. Det var bare en av oss som ikke var invitert. Vi hadde det veldig gøy på Alis bursdagsfest, helt til to personer fra Oslo begynte å yppe til bråk, sier en av kosovoalbanerne til fvn.no.

Mannen, som opplyser at han ble invitert til feiringen av en av Alejandro Fuentes' nære venner, skal selv ha prøvd å skille slåsskjempene.

Bråket startet ifølge ham da en av mennene fra Oslo slang en kommentar til en annen fra Kristiansand inne i lokalet. De to ble enige om å snakke ut utenfor, hvorpå det hele ballet på seg.

— En person gikk bort til de to for å dra kristiansanderen bort. Vedkommende fikk da et slag i ansiktet. Flere kom dermed til for å hjelpe. Vi prøvde å skille slåsskampen, men folkene fra Oslo kom bare tilbake og ville slåss mer, forteller mannen.

Fikk kutt i hodet

Tre kosovoalbanere skal ha vært involvert i selve slåsskampen, i tillegg til de to mennene fra Oslo. Et stort antall festdeltakere skal, ifølge kosovoalbaneren fvn.no har snakket med, ha samlet seg rundt og prøvd å skille slåsskjempene.

Flere kosovoalbanere skal også ha vært vakter på festen. Disse forsøkte å stoppe masseslagsmålet uten å lykkes.

Store politistyrker ble sendt til stedet, men gemyttene roet seg da patruljene ankom. En 24 år gammel mann fra Kristiansand ble kjørt til legevakten med kutt i hodet. Etter det fvn.no kjenner til, måtte han sy flere sting etter at han fikk et knyttneveslag i ansiktet.

Alejandro Fuentes var selv ikke innblandet i slåsskampen, ifølge hans manager Jan Fredrik Karlsen.

— Ali var ikke involvert, og hadde ingenting med dette å gjøre. Han var inne i lokalet da det skjedde, etter hva jeg har forstått, sa Karlsen til fvn.no i går.