Hovden Foto: Arkiv, Johs. Bjørkeli.

GAUTEFALL/HOVDEN: — Vi åpner i morgen 24. november. Da har vi oppe to heiser og to bakker i morgen mellom klokken 10-16, sier daglig leder ved Gautefall Alpinsenter, Bjørn Halvor Roalstad, til fvn.no.

Det betyr at alpinsenteret starter opp en uke tidligere enn planlagt.

Gautefall har med den siste tidens kuldegrader og værforhold kjørt på med snøkanoner og kan dermed åpne to heiser og to bakker i nedre del av skianlegget åpningshelgen.

I tillegg er det meldt snø i Gautefall og Roalstad håper på flere centimeter med nysnø for de som skal benytte seg av bakken i helgen.

Også Ålsheia skisenter i Sirdal holder en bakke åpen lørdag, og håper også å kunne ha åpent i "Hølenbakken" søndag.

På Hovden derimot må de smøre seg med tålmodighet.

Trenger mer snø

  • Det tidligste vi får til å åpne er neste helg, altså 1. desember, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Tom Kvinlog til fvn.no.

Men han kan ikke love noe. Åpningen av skisenteret avhenger nemlig av mer kulde og mer kunstsnø. Det gjør at de nå på Hovden skisenter ikke gjør annet enn å sjekke værmeldingene for den kommende tiden.

  • Værgudene bestemmer litt hvordan det skal bli, sier Kvinlog.

Trenger tre dager med kulde

Hovden trenger tre dager til med kulde for å kunne lage tilstrekkelig med kunstsnø i skibakken.

— Hvis ikke går det en uke til, sier Kvinlog.

Planen er at så sant det er snø skal skibakken være åpen hver dag fra og med 15. desember. Dersom anlegget åpner før, så holder anlegget åpent i helgene fram mot 15. desember.

I skibakken på Hovden blir det nå produsert snø i den nedre delen av bakken.

— Vi trenger tre døgn til med god kulde, så får vi lagt nok snø i bakken. Vi må ha en fem kuldegrader for å få effekt av kunstsnøen, sier Kvinlog, som sier at det nå er varslet kjøligere forhold på Hovden i løpet av neste døgn.

Er det snø der du bor?

Tips oss på telefon 800 81 300 , eller på sms FVTIPS 1985 , eller på mail tips@fvn.no