EVJE OG HORNNES: – Nå bruker Forsvaret snart skytefeltet på Evjemoen like mye som før det ble nedlagt i 2001, sier ordfører Bjørn A. Ropstad i Evje og Hornnes til Fædrelandsvennen.

I fjor var det 35.000 øvingsdøgn i skytefeltet.

– Da smalt det hver eneste dag i januar, hver dag i september, oktober og november og flere uker også i de andre månedene, opplyser ordføreren.

Luftforsvaret på Kjevik, HV07, HV08, KNM Harald Hårfagre og Politiet er de største brukerne.

Nå krever innbyggerne i Evje og Hornnes at de får noe mer igjen enn bråket fra skytefeltet. I går møtte formannskapet i Evje og Hornnes forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen der politikerne ba om kompensasjon for bruken av skytefeltet. De ba om at Forsvaret kjøper tjenester i kommunen, at kommunen tilføres statlige arbeidsplasser og det opprettes forutsigbare avtaler rundt det store skytefeltet

– Vi møtte stor forståelse for disse kravene, sier ordfører Ropstad. Men han understreker at dette var det første møtet kommunen hadde med Forsvarsdepartementet etter at departementet for tre måneder siden vedtok at Evjemoen skytefelt skulle brukes likevel. Derfor var det å opprette kontakt det viktigste i går.

Forsvaret er en av de aller største grunneierne i Evje og Hornnes. De eier 10.000 mål skytefelt og disponerer et øvelsefelt på 22.000 mål.