Kristiansand: Ifølge Statsadvokatene i Agder skal barnemoren på 28 år, og hennes kjæreste på 24, ha avstraffet barnegråt fra jenta ble født i juni 2002 til paret ble pågrepet 25. november 2003. Paret er tiltalt for brudd på forsørgerplikten i form av vanskjøtsel og mishandling av jenta i halvannet år.

Babyen skal i tillegg til å ha fått stappet en smekke i munnen, også ha fått presset en pute over ansiktet når hun gråt. Ifølge tiltalen skal paret også ha holdt munnen igjen, sprøytet vann ned i halsen eller stengt barnet inne på et rom når hun gråt.

Påtalemyndigheten har ingen tekniske bevis, men har stevnet 34 vitner fra parets familie og omgangskrets for å bevise vanskjøtselen.

— Tiltalen er tatt ut på bakgrunn av det vitnene har forklart, sier politiadvokat Beate Rullestad-Jansen i Agder politidistrikt til VG. I tillegg er det stevnet fem vitner fra forsvarere og bistandsadvokat.

— Moren har hele tiden nektet straffskyld og vil forklare seg om hvert enkelt tiltalepunkt i retten, sier forsvarer Marte Svarstad Brodtkorb til VG.

Heller ikke 24-åringen erkjenner vanskjøtsel av barnet.

Det er satt av en hel uke til saken i Kristiansand tingrett fra mandag 13. mars.