OSLO: Legen ble knivstukket flere ganger i brystregionen og halsen. Han døde på stedet. Politiet fikk melding om hendelsen rett etter klokken 12.30 onsdag. Andre pasienter som satt på venterommet så gjerningsmannen forsvinne ut av legesenterets lokaler og inn i heisen.

Fastlege

Politiet var onsdag ettermiddag i full gang med å gjennomgå legens pasientlister og avhøre vitner. En kvinne var tydelig preget av opplevelsen og ble brakt gråtende inn i ambulansen på stedet.

Centrumsklinikken ligger i femte etasje i bygget på Arbeidersamfunnets plass 1. i Oslo sentrum. Dette er et stort kontorbygg og det huser blant annet konferansesenteret Sentrum Scene.

Bygget, som ligger rett overfor Sentrum politistasjon, ble delvis tømt av politiet som jaktet på gjerningsmannen med hunder og våpen.

Låste døren

Unni Garcia, som jobber i etasjen over legesenteret, kan fortelle at hun og hennes kolleger ble varslet av politiet og bedt om å holde kontordøren låst.

– Legen som ble drept er fastlegen til mange av oss som jobber i bygget. Det er grusomt med slike hendelser, sier Garcia.

Et stort antall utrykningsbiler ble plassert i området, i tillegg hadde politiet ekstra bevæpnet mannskap i beredskap i området. Deler av fortauene ble også holdt sperret. (©NTB)