Rettssaken mot en 24 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne fortsatte i tingretten i dag morges. Før lunsj vitnet foreldrene til kvinnen

De fortalte at de oppfattet mannen i forholdet som "veldig hissig" og at de ikke ønsket kontakt med ham etter at paret var blitt pågrepet.

— Det er grusomt det som har skjedd, sa bestefaren i retten. Han skrøt av datteren sin og fortalte at hun er en god mor. Vitnemålet fikk datteren til å bryte sammen i gråt.

Etter lunsj kom søsteren til den tiltalte kvinnen i vitneboksen. Hun er 29 år gammel og fortalte en rystende historie.

De to tiltalte var på besøk hos henne for å hjelpe til med oppussing. Underveis begynte spedbarnet å gråte der det lå i senga. Vitnet mente barnet skrek fordi det trengte mat. Men mannen gikk inn på soverommet, og de to søstrene fulgte etter. Der tok han en pute med begge hender, og presset den ned over hele ansiktet på babyen.

— Jeg tror han holdt puta der i et minutt, fortalte vitnet.

Barnet sluttet å gråte, og den tiltalte mannen fortalte at dette hadde han gjort flere ganger tidligere. Barnet begynte å gråte igjen da han fjernet puta, og igjen presset han den over ansiktet. Han mente det roet henne. Også en tredje gang gjentok han den grusomme manøveren.

— Det var helt grotesk å se på, fortalte vitnet. Hun forsøkte flere ganger å dytte mannen bort for å få ham til å slutte. Bak dem stod moren og gråt fortvilet over det hun så.

Da det kvinnelige vitnet ble spurt om å beskrive den tiltalte mannen sa hun:

— Til og begynne med var han til å spise opp, hyggelig og snill. Men etterhvert viste det seg at han var svært opptatt av å ha en perfekt fasade, og datteren skulle være et prakteksemplar. Han ble irritert bare datteren sølte når hun spiste. Hvis jeg skal bruke et slags gatespråk på å beskrive ham, må det blir at han hadde psykopatiske trekk, sa vitnet.

I ettermiddag vitner flere familiemedlemmer, og til slutt i dag skal en barnelege vitne. Hele denne uken er satt av til saken.