Flyselskapet ønsker seg unge, norske jenter til sine internasjonale flyginger i en annonse i fredagens utgave av Aftenposten.

Men det holder ikke bare å være norsk og i alderen 20 til 25 år. Du må også være single og legge ved bilder av deg selv stående, sett både forfra og fra siden.

Men fortsatt tilfredsstiller du ikke alle kravene fra PIA.

– Brillebrukere og kandidater med hudproblemer trenger ikke å søke, heter det videre i stillingsannonsen.

– Godt ment

PIAs sjef i Norge, Shafi Khan, har ikke noe godt svar på hvorfor kjønn, hud og syn er avgjørende kriterier for å søke på jobben som kabinpersonell. Han opplyser til NTB at annonsen er laget fra selskapets hovedkontor, og kun videreformidlet fra hans kontor.

– Dette er første gang vi rekrutterer i Norge, og det kan hende våre folk i Pakistan mangler oversikt over det nasjonale arbeidsregelverket i Norge. Da kan det naturligvis skje feil. PIA har de samme rutinene i alle land, og jeg forsikrer at intensjonene våre har vært gode, sier Khan.

– Utelukker ingen

Han forklarer annonsen krav til at søkerne må være single med flybransjens krav til fleksibilitet, og at dette ikke er uvanlig. At søkerne må framvise foto av seg selv forfra og fra siden, er et spørsmål om tidsbruk, ifølge Khan.

– Vi trenger å se an søkerne, siden vi har svært liten tid til å gjennomføre alle intervjuene. PIA utelukker ingen, men opplyser i annonsen om hva som foretrekkes. Vi ønsker å oppmuntre nordmenn til å jobbe for oss, ikke skremme dem bort, sier Shafi Khan til NTB.

I hardt vær

Ved Likestillings— og diskrimineringsombudet ser de alvorlig på saken.

– Vi kjenner ikke detaljene, men annonseteksten alene later til å inneholde opptil flere lovbrudd, sier informasjonsdirektør Ingrid Dåsnes ved Likestillings- og diskrimineringsombudet til NTB.

Flyselskapet PIA var i hardt vær senest i romjulen i fjor, etter at de på kort tid hevet billettprisene fra Norge til Pakistan fra rundt 7.000 til 9.300 kroner.

Etter omfattende protester fra det norsk-pakistanske miljøet ble PIA i løpet av få dager tvunget til å senke prisene til utgangsnivået igjen.