KRISTIANSAND: 19-åringen er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder. 120 dager av dommen er gjort betinget. Mannen får dermed en ubetinget fengselstraff på 1 år og to måneder, hvorav 92 dager allerede er sonet i varetekt.

Mannen er tidligere straffedømt fire ganger, blant annet ble han 27. november i fjor dømt for et ran begått i Oslo. 19. april i år ble han i Oslo tingrett dømt til 90 dagers fengsel for ransforsøk. 19-åringen har tidligere sluppet unna med samfunnsstraff, men nå har retten sett seg nødt til å reagere med ubetinget fengsel.

I dommen som ble avsagt 30. april dømmes mannen for en rekke overtredelser:

2. desember 2006 ble han tatt for å være i besittelse av ett gram hasj.

3. desember 2006 truet han vaktene ved utestedet Midnight på livet i beruset tilstand.

20. januar forsøkte han å sparke en kvinnelig politibetjent under en pågripelse ved Samsen. Han er også dømt for å ha ropt skjellsord etter betjentene da han ble transportert til arresten, og for ikke å rette seg etter pålegg fra politiet om å fjerne seg fra festen tiltalte befant seg på.

27. januar spyttet han etter flere politibetjenter under pågripelsen.

11. februar stjal han to sekspakninger med 1/2-liters ølbokser fra Videoteket i Dronningens gate. Ølboksene var innelåst i et skap, som 19-åringen knuste.

13. februar røykte han hasj og inntok valiumtabletter.

14. februar ranet han Shell-stasjonen i Marviksveien med en startpistol.

Dømt for fire ran

19-åringen ble pågrepet på Lund 14. februar i år, en drøy time etter at han og to andre hadde ranet Shell-stasjonen på Lund bevæpnet med en startpistol. Ransutbyttet på litt over 3000 kroner ble funnet i dusj-kabinettet hjemme hos 19-åringen. I tillegg stjal mannen en baguett, som han etter eget utsagn stjal "fordi han var sulten".

— Han er dømt for tre ran i fjor. Så det begynner å bli ganske mye for en gutt som bare er 19 år, uttalte etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder Politidistrikt til Fædrelandsvennen i forbindelse med saken tidligere i år.

Kristiansand tingrett har også bestemt at 19-åringens startpistol skal inndras.

Opprettet utvisningssaker

Politiet har tidligere opprettet utvisningssak på 19-åringen, som opprinnelig kommer fra Somalia. Det er nå opp til Utlendingsdirektoratet å behandle sakene videre.

— Men det er mer eller mindre umulig å få utvist folk til Somalia for øyeblikket, opplyste etterforskningsleder Hansen.