KRISTIANSAND: Tidligere denne uka skrev Fædrelandsvennen om Odd Rømteland, som foreslår å utvide Bystranda med 300 meter , anlegge en park på størrelse med en fotballbane ved siden av, og flytte båthavna til Odderøya med 400 ekstra båtplasser.

— Et kjempeflott forslag. Men vi kan gjøre mer, mener reiselivsdirektør i Destinasjon Sørlandet, Ronny Andersen.

— Det er viktig at vi ser byutviklingen under ett og tenker helhetlig når det gjelder strandpromenaden. Bystranda og Fiskebrygga er viktige attraksjoner i byen. Ut ifra et reiselivperspektiv bør vi binde disse sammen. Drømmen er å skape en småbåtpromenade som går fra den kommersielle Vesterhavna til Østerhavna, som er et sted for rekreasjon, sier reiselivsdirektøren til fvn.no.

Sjøvei - Jeg ser for meg en koselig sjøvei som går i kanal fra Vesterhavna, via Lagmannsholmen og det nye teater- og konserthuset, gjennom kanalen i Gravane og videre innom gjestehavna. Den lille halvøya Festningen ligger på, kan gjøres om til en øy, med en koselig bro over. Derfra går kanalen videre gjennom Langfeldts allmenning og inn til Bystranda. Som absolutt bør utvides, mener reiselivsdirektøren.

— Vi har store muligheter i Kristiansand. Det er tatt noen grep som utvikler byen i retning av en opplevelsesindustri. Dette må vi bygge videre på. Et sammenhengende område vil tiltrekke seg turister, sier Andersen.

Ny bydel Det er imidlertid ikke bare turistene reiselivsdirektøren har i tankene:

— Containerhavna må vekk. Tenk om vi kunne erstattet den med en levende bydel, med småbedrifter, boliger, restauranter og kafeer? Det ville blitt et ettertraktet bomiljø for mennesker i alle aldre. Og det hele måtte selvsagt vært bilfritt, sier reiselivdirektøren.

— Jeg har luftet tankene i flere miljøer og har fått god respons. Og jeg er sikker på at det er politikere i Kristiansand som er modige nok til å se mulighetene i dette, sier Ronny Andersen.

Hva synes du om reiselivsdirektørens planer? Skriv din mening!