KRISTIANSAND: Siden Grimestads bortgang ble kjent i går kveld har minneord og kondolanser strømmet inn på Vågs hjemmeside Vipers.no . Her er det også opprettet en egen kondolanseprotokoll for alle som ønsker å vise sin medfølelse.

Supporterne i Larvik Håndballklubb uttrykker også sin sympati via nettsiden til fvn.no. "Hele håndball-Norge gråter" skriver Fritz Asbjørn Kristiansen på vegne av Larvik-supporterne.

— Dette rammer håndballfamilien hardt. Båndene er tette i håndballmiljøet. Jeg har personlig fulgt med på hennes utvikling som spiller. Hun hadde et enormt talent, og ville utvilsomt nådd langt. Både som spiller og menneske var hun utrolig godt likt, sier treneren for Larvik Håndballklubb, Karl Erik Bøhn til Østlandsposten.

I går var Våg samlet i sorgen på det gamle sjømannshjemmet i Johan G. Olsen-bygget i Vestre Strandgate. Laget skulle opprinnelig ha reist til helgeturnering i Sola og møtt lagene Stavanger, Sola, Njård og danske Fox Team. Da Bang Grimestad ikke møtte til samling, og heller ikke svarte på telefon, ble politiet kontaktet. To politimenn fant marnardalsjenta livløs i huset på Lund.

— Dette kjennes ufattelig tungt, sier en tydelig beveget Våg-trener Arnfinn Haukom Olsen.

Politiet opplyser at det ikke foreligger noen mistanke om noe kriminelt ved dødsfallet. Trolig er det snakk om hjertestans eller hjerneslag.

— Nå er det viktig at dere søker sammen. Bruk fellesskapet, sa tidligere styremedlem i Våg, Inge Abrahamsen, til sønderknuste håndballspillere.

Eks-Våg-profiler som Hilde Kvifte og Bodil Flo Berge sørget sammen med sine tidligere lagvenninner.

- Forferdelig dag

Vågs kaptein og keeper, Katrine Høyland, var en god venninne av Bang Grimestad. De to håndballspillerne har kjent hverandre siden de gikk sammen på idrettslinja ved Sirdal videregående skole.

— Beate var ei jente med veldig godt humør. På reiser bodde vi alltid på rom sammen, og det var ikke få ganger vi lo av alle slags mulige ting. Vi var liksom de to bygdejentene på laget, forteller Høyland.<

Vågs kaptein har vært sammen med laget i hele dag. Samholdet har betydd mye.

— Dette har vært en helt forferdelig dag, men det hadde vært enda verre hvis gjengen ikke var samlet.

Høyland karakteriserer venninnen som en solid forsvarsspiller.

— Hun var en tøff spiller i forsvar. Jeg likte godt å ha henne foran meg på banen.

Uvirkelig Kantspiller Susanne Fuglestad (24) beskriver Bang Grimestads bortgang som uvirkelig.

— Dette er veldig tragisk. Det er ingen av oss som egentlig skjønner hva som har skjedd, forteller Fuglestad.

I likhet med de andre spillerne på laget er hun sterkt preget av lagvenninnens bortgang.

— Beate har betydd veldig mye for laget, både på og utenfor banen. Hun vil bli savnet, sier Fuglestad.

Hun beskriver bakspilleren som en godt likt person på laget.

— Det var lett å bli glad i Beate. Hun var ei fantastisk jente, og jeg har bare positive ting å si om henne. Hun var lett å prate med, og stilte alltid opp for vennene sine.

Også på banen vil Bang Grimestad bli savnet.

— Beate var en veldig god spiller. Hun hadde et hardt skudd, og var utrolig god i forsvar, sier Fuglestad.

Håndball i andre rekke

Trener Haukom Olsen supplerer:

— Foran denne sesongen vurderte jeg henne blant lagets tre viktigste spillere. Høy (185 centimeter), sterk, og med et susende skudd. Skulderskaden var hun i ferd med å riste av seg, sier han.

— Det viktige nå er at vi kommer gjennom dette. Håndballen kommer i andre rekke, sier lagets andre trener, Peder Langfeldt. Både i dag og i morgen samles Våg til nye minnestunder. Helgeturneringen i Sola og cupkampen mot AK 28 kommende onsdag er avlyst.

— Vi skal bruke helga til å være sammen og huske på hvilken flott venninne Beate var. Hun var godt likt både i håndballmiljøet og som masterstudent på HiA. Våre tanker går også til Beates foreldre og lillesøster, sier trener Haukom Olsen.