HÆGEBOSTAD: Fra onsdag denne uka og ut hele neste uke er det duket for god gammeldags vekkelsesvind over Hægebostad. Hver kveld er det møter, sang, frelsesinvitasjon og forbønn ved alterringen, og alle kristne organisasjoner og menigheter i kommunen slutter sammen opp om fellesmøter i Hægebostad kirke. Mens aksjonen pågår, legges de vanlige gudstjenestene og møtene ned.

— Det er mange av oss som har opplevd hvor godt det er å være hos Jesus, og det vil vi gjerne formidle til så mange som mulig, sier Jarle Fidjeland, formann i fellesmøtekomiteen for møteserien.

— Vi har bedt for hele bygda systematisk i flere år, og hver eneste innbygger har fått invitasjon i posten, sier Fidjeland.

— Dere gjør ting grundig i Hægebostad?

— Vel, når ting er verdifullt, kan man ikke ta lettvint på det. Men uansett hvor godt vi legger til rette, kan vi ikke frelse noen. Det kan bare Jesus.

Mange husker sikkert vekkelsesmøtene i nabobygda Konsmo på slutten av nittitallet, der hele bygda, inkludert ordføreren selv, ble sterkt berørt. Da var det indremisjonsevangelist Steinar Harila som holdt ut i ukevis på bedehuset.

— Hva gjør dere for å få folk til å komme på møtene?

— Vi kan jo ikke tvinge noen, men vi har annonsert godt. Dessuten blir det nok annerledes møter enn folk er vant til, siden vi håper at kirkefremmede også skal finne veien til møtene. Men de viktigste ingrediensene, som bønn, bibellesning, forkynnelse og sang er jo med, sier komitéformannen.

Under møteserien er det lokale krefter som stiller opp i møteledelse og bak prekestolen. Bak fellesmøtene står Unges Misjon (NMS), Normisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), Indremisjonsforbundet og Den norske kirke.

Siden onsdag har bygdefolk og tilreisende fra nabobygdene fylt opp kirkebenkene, og det er sangevangelistene Marit og Irene, alias Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes som står for den musikalske snerten.

Fredag kveld er det Lyder Kjellingland (NLM) som besørger forkynnelsen, og ifølge Fidjeland har oppmøtet vært godt de siste kveldene.