KRISTIANSAND: — Her er det viktigste ikke å delta, men å vinne, sier Kjetil Flatnes til fvn.no.

Vinneren av turneringen stikker av med ti av de 90 millioner dollarne i potten. 9000 spillere var med i første spilleomgang. Nå er sørlendingene tre av 3000 som har gått videre til den andre spillerunden, etter at første turneringsdag var ferdig tirsdag.

Alle kan delta

Pokerentusiasten Flatnes forteller at poker er hans store hobby. Han begynte sin pokerlidenskap med å spille poker på internett. For ett år siden ble sørlendingen medlem av Team Eurolinx. Siden det har han spilt fire live-turneringer i Europa, men poker-VM i Las Vegas er desidert det gjeveste hittil.

— Det er utrolig moro å være her i Las Vegas. Det er noe eget med denne byen, sier Flatnes.

Han legger til at internett-turneringer og live-turneringer ikke kan sammenlignes.

— Spillet går jo selvsagt ut på det samme, men det er gøyere å se hvem du spiller mot.

Poker-VM er en individuell idrett der hvem som helst kan delta, bare man har penger nok.

— Man må ha 10.000 dollar for å kunne delta, så da hjelper det jo å ha et team som gir økonomisk støtte, forteller Flatnes.

Tilbudt musikkvideo-innspilling Hittil har ikke Flatnes spilt mot noen kjendiser, men både han og lagkameratene har fått tilbud om å delta i musikkvideoen til Kevin Federline, ektemannen til Britney Spears.

— I den ene turneringen spilte vi vegg i vegg med nattklubben der Kevin Federline hadde musikkvideo-innspilling. Alle som hadde lyst kunne delta, men der stod det rundt 10.000 i kø, ler Flatnes, som derfor ikke blir å se på musikkstjernens kommende musikkvideo.

Selv om Las Vegas svimler av rikinger, kjendiser, champagne og snertne damer som Carmen Electra og Britney Spears, betrygger Flatnes at hovedfokuset er på poker.

— Vi er her for å spille og gjøre det best mulig, men jeg tviler på at vi blir de som vinner mest, sier en beskjeden Flatnes.