KRISTIANSAND: 30 dager av dommen slipper hun å sone bak lås og slå, mens resten er gjort ubetinget. Sjåføren som ble beskyldt for ha voldtatt kvinnen, er lettet over å bli trodd. Ali Alimohammadi forteller til fvntv at voldtektsanklagen har vært svært belastende for både ham og hans familie.

Se hele intervjuet her:

— Det har vært veldig vanskelig

Beskyldt for voldtekt

Tiltalt for falsk voldtektsanklage

GPS-en avslørte falsk voldtektsanklage

Alkohol og utroskap Episoden skjedd for snart ett og et halvt år siden. Kvinnen skal ha kranglet med samboeren sin, og deretter ha reist til byen i sinne. På byen traff hun en bekjent som hun spiste middag og drakk sammen med. Ut over natten skal den tiltalte kvinnen ha blitt med hjem til mannen. Her skal de ha drukket mye alkohol, og inntatt narkotiske medikamenter.

Under hovedforhandlingen forklarte tiltalte at de hadde sex sammen, og at hun ble truet til dette. Hun forklarte også at hun ble presset til å bli med den bekjente hjem. Men i tidligere politiforklaringer har hun avvist dette, og forklart at alt skjedde frivillig.

Bestilte drosje Ett døgn senere ble det bestilt en drosje som skulle kjøre tiltalte hjem til sin bolig på Mosby. 41-åringen var svært beruset, og ba drosjesjåføren stoppe før de kom hjem til tiltalte. Dette til tross for at drosjesjåføren sa til kvinnen at de ennå ikke var kommet til bestemmelsesstedet.

Drosjesjåføren stoppet likevel, og slapp ut kvinnen. Men før han dro fra stedet, banket kvinnen på den ene bildøren, og satte seg deretter inn i bilen igjen. Kvinnen ble så kjørt til Mosby.

Kvinnens samboer hadde i forkant av dette meldt kvinnen savnet ettersom hun hadde vært hjemmefra i over ett døgn.

Politibetjent Ingrid Trønnes Mæhre kom derfor i prat med kvinnen kort tid etter at hun var kommet hjem. I samtale med Mæhre opplyste kvinnen at hun var blitt voldtatt av drosjesjåføren på vei hjem. Voldtekten skal ifølge tiltalte ha skjedd på en sidevei.

BELASTNING: Ali Alimohammadi forteller at voldtektsanklagen har vært svært belastende for hele familien. Kona Halaleh Salim Karim og sønnen Mettin Alimohammadi i bakgrunnen. Foto: Reidar Kollstad Falsk forklaring Til retten har Mæhre uttalte at magefølelsen hennes tilsa at noe var feil med forklaringen. Hun skal derfor ha understreket overfor tiltalte konsekvensene av å avgi en falsk forklaring. Tiltalte fastholdt likevel på sin forklaring.

Kvinnen ble tatt med til voldtektsmottak, og hun avga blodprøve. Denne viste at hun hadde 2,12 i promille.

Samme dag som kvinnen mente seg voldtatt, ble drosjesjåfør Ali Alimohammedi pågrepet av politiet i sitt eget hjem . Til Fædrelandsvennen har Alimohammedi forklart at pågripelsen opplevdes traumatisk ettersom barna hans var til stedet da politiet dukket opp.

Drosjesjåføren ble sluppet løs sent samme kveld.

GPS-bevis Etter ti dager var kvinnen inne til nytt avhør hos politiet. Politiet hadde i mellomtiden gått gjennom GPS-loggen i drosjesjåførens bil. Loggen viste at drosjen kun hadde stoppet i ett minutt mellom Kristiansand og Mosby, og at voldtekten derfor vanskelig kunne ha skjedd.

Da kvinnen ble konfrontert med disse opplysningene, endret hun forklaring, og uttalte at hun var sikker på at Alimohammedi ikke hadde voldtatt henne likevel.

Under hovedforhandlingen i retten endret kvinnen forklaring på nytt, og hevdet at drosjesjåføren likevel hadde krenket henne seksuelt. Hun påsto også at den bekjente hun traff på byen hadde begått seksuelt overgrep mot henne. Retten fester imidlertid ikke lit til disse opplysningene.

Psykisk ustabil I straffeutmålingen legger retten i skjerpende retning vekt på at kvinnen har avgitt en falsk forklaring som fikk store negative konsekvenser for offeret. Det vektlegges også at politiet har brukt store ressurser på å etterforske saken, og at kvinnen gjentok de falske beskyldningene.

Retten kan ikke se at det foreligger formildende forhold annet enn at kvinnen skal ha vært noe psykisk ustabil i det aktuelle tidsrommet.

Kvinnen må også betale 4000 kroner i saksomkostninger til staten.