OSLO: Oslo tingrett slo i fjor fast at man ikke kan gjøre forskjell på et stripping og varieté, og at man derfor ikke kan kreve moms på inngangspengene til strippeshowene.

Dette skapte rabalder i det politiske Norge, der blant andre Øystein Djupedal (SV) krevde at loven måtte endres hvis rettens avgjørelse ble stående. Staten anket, og onsdag skal saken opp igjen lagmannsretten.

Julianna Skartland er stripper ved Dreams Go Go Bar i Trondheim og ett av hovedvitnene i saken. Hun taper store penger om lagmannsretten kommer fram til at stripping ikke er å anse som kunst.

– Vi som jobber med stripping arbeider skikkelig hardt. Mange av oss har en solid dansebakgrunn, og vi må gjennom en audition for å få jobb, sier Skartland til Adresseavisen.

Hun er oppgitt over at yrket hennes av mange ses på som mindreverdig.

– For meg handler dette om at jeg er stolt av det jeg gjør, og at jeg ikke skal ha noen grunn til å skjemmes over arbeidet mitt, sier hun.

Regjeringsadvokat Arve Martin Bjørnvik sier dette ikke er noen viktig prinsipiell sak. Utover dette ønsker han ikke å kommentere hvorfor staten mener stripping ikke er kunst, skriver Adresseavisen.