EGERSUND/VENNESLA: Det var ekteparet Arnt Olav Steinsland (39) og Anne Catrine Steinsland (38) og parets 5 år gamle datter Andrea Steinsland fra Hægeland som omkom i trafikkulykken på E-39 ved Hæstad i Egersund kommune i går ettermiddag. Det opplyses i dag i en pressemelding sendt ut av Egersund politi.

Ekteparet og deres fem år gamle datter mistet livet da bilen de satt i ble overkjørt av et vogntog på Hæstad, øst for Helleland i Rogaland mandag. Alle de omkomne var bosatt på Hægeland.

Til sammen fire biler var involvert i ulykken, som fant sted like over klokken 16.30 mandag ettermiddag. To biler på vei vestover kolliderte, og et vogntog i motgående kjørefelt mistet kontrollen og braste inn i en tredje bil, også denne på vei vestover. Det var i denne bilen, en Volvo stasjonsvogn, at de tre omkomne satt. Foreldrene og barnet i femårsalderen ble sittende fastklemt og måtte skjæres ut av vraket.

Syvåring alvorlig skadet I Volvoen satt også parets andre barn, ei jente i syvårsalderen. Hun pådro seg alvorlige skader og ble fraktet til Stavanger Universitetssjukehus med luftambulanse. Tilstanden hennes mandag kveld var kritisk og ustabil. Men tirsdags morgen betegnes tilstanden til syvåringen alvorlig, men stabil. Jenta ligger nå på intensivavdelingen.

Ytterligere fire personer ble sendt til sykehuset i ambulanse. Disse kom fra ulykken uten alvorlige skader og ble skrevet ut allerede mandag kveld.

Etterforskes

Krimnalteknikere fra politiet arbeidet mandag kveld med å kartlegge årsaken til ulykken. Også Statens vegvesens ulykkeskommisjon har deltatt i etterarbeidet.