SONGDALEN: — Vi fikk melding klokken 18.52 om at en mann var påkjørt i gangfeltet ved Brennåsen Senter, sier Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Den 76 år gamle mannen fra Brennåsen skulle krysse riksvei 461 fra Brennåsen Senter til Møllebakken da han ble truffet av en Volkswagen Caravelle.

— Mannen ble funnet relativt mange meter fra gangfeltet. Det tyder på at det har vært et temmelig kraftig sammenstøt, forklarer Solås.

76-åringen var bevisstløs da han ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand i ambulanse.

— Vi kom temmelig raskt til stedet, og det var også en lege der. Bilen hadde tatt av fra E 39 og var på vei nordover, opplyser Solås.

Mannen pådro seg omfattende skader i ulykken.

— Han var ved bevissthet på sykehuset og responderte på tale. Han har omfattende bruddskader i bein, hofte og muligens brystkasse, forklarer Solås.

Det var en 45 år gammel mann som førte bilen. Førerkortet hans ble beslaglagt på stedet.

— Vi har også tatt hånd om bilen i tilfelle vi trenger å gjennomføre tekniske undersøkelser. Det er ingen mistanke om promille. Jeg har ikke fått rapporter på hva føreren har forklart, sier Solås.

Det skal ikke ha vært spesielt glatt der ulykken skjedde.

76-åringen ble først brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men ble natt til torsdag overført til Ullevål universitetssykehus for å bli operert. Han er alvorlig skadd, og tilstanden er ustabil, opplyser sykehuset i en pressemelding.