KRISTIANSAND: For Kristiansand formannskaps flertall sa entusiastisk ja til å kjøpe en 42 dekar stor eiendom på Flekkerøy for 2,6 millioner kroner. Ti dekar skal reguleres til mulig feriested for kronprinsparet og så eventuelt selges videre til de kongelige.

Frp var det eneste partiet som stemte mot handelen. Partiet mener kommunen oppfører seg som eiendomsspekulant når den går inn som mellomann i denne handelen.

— Vi kjøper billig, men jeg forutsetter markedspris til kronprinsparet. Altså spekulerer vi. Hvis ikke vi gjør det, er jo dette latterlig subsidiering av kronprinsparet. Da er jeg i hvert fall mot. Vi skal behandle kong Salomo og Jørgen hattemaker likt i strandsonen. Jeg ønsker kronprinsparet hjertelig velkommen, men de kan skaffe seg tomt på samme betingelser som andre, sa Frps Stian Storbukås.

— Jeg må si at hjerteligheten i Frps velkomst ikke virker særlig påfallende, svarte Tore Austad fra Høyre, mens Venstres Dag Vige mente Frp må ta inn over seg kronprinsparets spesielle situasjon. Han sa at de ikke kan handle hytte på det åpne marked som andre. Ikke minst på grunn av parets spesielle behov for sikkerhet.

SV gikk inn for kjøp fordi de mener eiendommen på 42 mål er et flott friområde, men partiet gikk mot ideen om å selge videre til kronprinsparet. De vil tilby den som friområde til befolkningen.

Det ble en heftig og lang debatt om saken, som du kan lese mer om i Fædrelandsvennens papirutgave i morgen.