MANDAL: — I de skarpe svingene til å begynne med kjørte jeg på to hjul, gliser unge Klauset etter endt løp.

Totalt blottet for frykt er hun godt fornøyd med å ha gjennomført løpet for tredje gang.

  • Det er kjempegøy med kassebilløp og at vi kan vinne pokaler, mener sjuåringen.

MEKKING: André Klauset fester sidepynten etter endt løp. 11-åringen forteller ivrig hvordan han har vært med på å bygge mesteparten av den flotte olabilen selv. Foto: Jan-Erik Stiland

En drøm hun ikke var alene om å dele under lørdagens store olabilarrangement. Etter flere gjennomkjøringer av den tøffe løypa, sto 49 forventningsfulle barn i kø for å motta premiering for kjøringen.

— Vi gikk tom for pølser lenge før slutt, noe som tilsier at arrangementet regnes som en suksess, smiler løpsleder Lars Inge Klauset.

Med et par hundre mennesker i og rundt løypa denne lørdagen innser Klauset at de har startet noe de egentlig ikke kan slutte med.

— Det er jo en gedigen dugnad, der alle i nabolaget stiller opp uten at vi engang trenger å spørre dem. At dette er årets høydepunkt i byggefeltet er det liten tvil om, fortsetter Klauset.

Fra ideen ble formet av Stig Bohne forut for det første Molkebakken Grand Prix for tre år siden, har løpet vokst til å bli et av de største i den nasjonale Olabil-cupen.

— Dette har blitt mye større enn vi egentlig hadde tenkt i utgangspunktet, med deltakere fra Arendal til Sandnes. Samtidig er det fantastisk artig, innrømmer Klauset.

Regjerende norgesmester Sabrina Hjort (12) fra Egersund deltok for første gang i Mandal. Hun slo til med ny løyperekord, drøyt sekundet raskere enn Pelle Erlands rekord fra 2005.

GØY: Svømmeren Maj Hillesund storkoste seg i sin debut som olabilfører. Foto: Jan-Erik Stiland

HARRY: Lars M. Midbøe (10) fikk den såkalte Wunderbaumprisen for sin doning, kalt "Harry", sammen med sin søster Siri M. Midbøe (12). Her følger Lars de andre deltakerne i ekte rånestil. Foto: Jan-Erik Stiland