KRISTIANSAND: Et kjærestepar i tjueårsalderen bosatt på Mosby i tidsrommet da ranet skjedde har erkjent straffeskyld etter alibisjekk og en intens etterforskning fra politiet sin side. Kjæresteparet er fra Kristiansandsområdet.

Etterforskningsleder ved Agder politidistrikt, Geir Hansen er svært fornøyd med at det brutale ranet nå er oppklart.

— De har begge erkjent straffeskyld etter avhør fredag, sier Hansen til fvn.no.

Overfallet skjedde sent lørdag kveld den 3. mars tidligere i år.

Ranet bussen med kniv Da bussen kom til Høie-fabrikker på Høietun, stormet de to ranerne om bord og truet sjåføren til å gi fra seg penger. Før de stormet bussen, trakk de to strømper over hodene. Mens den ene truet sjåføren til å gi fra seg pengene, stod den andre raneren med en kniv.

Hele ranet skjedde så fort at flere av passasjerene ikke fikk med seg det som skjedde, og etterforskningen stod i stampe en god stund før det hele fikk et gjennombrudd. Politet oplyser om at gode overvåkningsbilder var medvirkende til oppklaringen, samt alibisjekk. I tillegg gjorde politiet et betydelig funn da de de fant jakka som de mente var benyttet i forbindelse med ranet.

— I forlengelse av dette funnet pågrep vi en mann og en kvinne, begge 21 år, fredag. De to ble avhørt utover fredag kveld og det endte med at begge tilstod ranet, opplyser Hansen til fvn.no.

Var ruset da ranet skjedde

Ifølge politiet skal de to ha forklart at de var "dønn blakke", at de hadde flere inkassokrav hengende over seg og at de i tillegg hadde drukket alkohol da de begynte å leke med tanken om å rane bussen. Kort tid etter gjorde de alvor av planene. De to fikk med seg 1500 kroner.

  • De sier selv at de hadde drukket alkohol og var rusa den dagen, sier Hansen og opplyser om at politiet også mener å ha sikret seg kniven som ble benyttet i ranet.

Kjæresteparet er kjenninger av politiet.

— Begge er kjenninger av politiet og begge er domfelt tidligere i narkotika og vinningssaker, opplyser Hansen.

Begge har erkjent forholdet og er nå løslatt siden det ikke er fare for bevisforspillelse. Saken vil nå bli overlatt til jurister og påtalemyndighetene.