TYSKLAND DORTMUNDTil helgen kan det bli tre millioner kroner til for kristiansanderen som nå reiser verden rundt som playboy. — Deilig å vinne, men det var nesten ikke spennende. Jeg var så totalt avslappet i finalen, forteller Høivold om pokernatten i Dortmund i Tyskland som endte med seier i European Poker Tournament German open - og 5,5 millioner kroner ekstra på konto.Over 400 personer deltok i turneringen. Høivold har noen millioner på pokerkontoen sin fra før. Eksakt hvor mye vil han ikke ut med. Men like før jul fikk han 1,5 millioner kroner for tredjeplassen i Ladbrokers Poker Million i London. Dessuten tjente han fett da han solgte Norges største tegneseriesamling i fjor høst - over 80.000 blader. VERDEN RUNDT.

— Jeg regner med å bli lite hjemme de kommende årene. De beste holder på til de er 70-80. Nå satser jeg på et liv som pokerspiller, forteller Andreas Høivold.- Playboy?- Ja. Jeg er jo gutt og spiller. Noen turneringer er litt sånn James Bond, men langt fra alle foregår på luksushoteller. Litt festing får vi tid til, ler han.En tilleggspremie for Dortmund-seieren er fribillett til storturnering med ti millioner til vinneren i Monte Carlo i slutten av mars. Den ekstreme luksusen gleder Høivold seg til.Men først er det Polen open i Warszawa i morgen. Der spiller Andreas Høivold om en seierspott på tre millioner kroner.Han kan altså gjøre 13 millioner til denne måneden. Og er han riktig heldig, vanker det en million eller to i Dublin i påsken også. STOR IDRETT.

— Heldig! Dette er ikke flaks. Poker er idrett. Det er bare hjemme det er kriminelt. Poker er psykologi, trening, konsentrasjon, matematikk, forteller gutten som tilhører en av Kristiansands mer kjente slekter.Hans oldefar startet Høivolds Mek. Verksted og bygget skoleskipet Sørlandet. Hans far solgte verkstedeiendommen og fikk bygd ut Høivold Brygge.Oldefar hadde nok snudd seg i graven hadde han visst at hans etterkommer ble pokerspiller.- Ja. Jeg hadde også reagert sterkt for ti år siden. Men nå har jeg fulgt sønnen min en del. Dette er stor idrett, sier pappa Petter Høivold.Han satt oppe i går natt og fulgte dramaet via internett. DRAMATISK ULYKKE.

Pappa er særdeles glad på sønnens vegne.- Han har fått en skikkelig seier i livet - etter all motgangen, sier han, og tenker på den dramatiske ulykken på Sødal som Andreas var involvert i i 1994. Han har skader ennå, blant annet kunstig hofte.- Jeg takker bare for at hodet virker. Det er i grunnen alt jeg trenger i poker, sier Andreas Høivold.Tekst: Odd I.R. Ulebergodd.inge.uleberg@fvn.no - 38 11 36 48