KRISTIANSAND: — Her er det kjempeforhold, og alle heisene vil gå denne helgen. For å være ærlig har vi noen av de beste forholdene denne sesongen akkurat nå, skryter daglig leder Jan Wojtaszek ved Brokke Alpinsenter fornøyd.

Alpinsenteret vil ha fem nedfarter åpne inkludert terrengparken. Det er også mulig å spenne på seg langrennskiene. Senteret har nemlig 20 kilometer med langrennsløyper som har spor.

— Værmeldingen er også bra. Det ventes å være – 2 grader om nettene, og 8 – 10 plussgrader på dagene. Alpinbakkene er nordvendte, så det blir flott føre helt frem til klokka 14.00 - 15.00 på ettermiddagen før det blir slush, sier Wojtaszek.

Siste helgen - Hvor lenge vil dere holde åpent denne sesongen?

— Dette blir nok den siste helgen. Selv om det er mye snø, kommer ikke folk lenger. Det blir for varmt, sier han.

På Hovden ventes det også svært gode forhold til helgen. Ifølge skisenteret er det fortsatt mye snø i fjellet og skiforholdene er meget gode.

Hovden Skisenter holder åpent til og med 22. april. Langrennsløypene prepareres til og med 29. april.

Snøscooterdrag På Gautefall begynner det å bli veldig lite snø, men de holder fortsatt to løyper åpne. Det gjelder Knerten og løypa ved siden av hotellet.

— Og så skal vi ha sesongavslutning med snøscooterdrag og dans med Torgeir og kjendisene. Søndag stenger vi. Det går heller ikke an å gå på langrenn her oppe, sier Anne Bente Rekvik, resepsjonist ved Destinasjon Gautefall.

Vrådal skal prøve å holde åpent i helgen hvis de klarer det. Det er nemlig ikke mye snø igjen der heller. Hvis de klarer det, er det definitivt slutt etter denne helgen.

Utover dette er det få muligheter til å teste skiene. Både Bortelid, Eikerapen og Tjørhomfjellet i Sirdal har nå stengt.