KRISTIANSAND: I et intervju med fvntv sier Sørensen at politikerne i Kristiansand ønsker å ta opp tiggersaken med sentrale myndigheter i Oslo.

— Hva tenker du når du ser bildene?

— Jeg synes bildene taler for seg selv, sier Sørensen.

Men hva tenker du?

— At dette er noe jeg ikke ønsker å ha her i byen, svarer han.

Se intervjuet her Får støtte

Sørensen får støtte av partikollega Peter Gitmark. I et innlegg på fvn.nos debattsider skriver Gitmark at Høyre ønsker å gi politiet lov til å gripe inn overfor tilfeller av organisert tigging.

— Nå kan i realiteten kan ikke politiet gjøre noenting. Tigging og prostitusjon er per definisjon lovlig, utdyper Gitmark til fvn.no.

Stortingsrepresentanten mener tiggerne skaper frykt.

— Jeg tror at folk blir redde for å bruke Markens gate, fordi de blir fulgt etter overalt og nærmest overfalt av tiggere, sier han.

— I Oslo, for eksempel, så regjerer de prostituerte grunnen rundt festningen på kveldstid. Det gjør at folk ikke benytter seg av hotellene og serveringsstedene i området, sier han.

Se hele saken (lang versjon) Ble stemt ned i Stortinget

I februar i år la Høyre frem et forslag i Stortinget om å gi hjemmelsgrunnlag til politiet til å gripe inn overfor frembydelse av seksuelle tjenester, organisert tigging mv.

Stortingsrepresentantene Erna Solberg, Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl og Kari Lise Holmberg fremsatte 8. februar 2007 følgende forslag:

Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige lovendringsforslag som åpner for bortvisning av personer som ved frembydelse av seksuelle tjenester, salg eller tigging som på grunn av aktivitetens form eller omfang endrer et områdes karakter.

Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige lovendringsforslag, slik at man utvilsomt åpner for at kommunene i politivedtekter kan innføre regler om bortvisning av personer som driver med pågående, forstyrrende eller sjenerende tigging, salg eller prostitusjon.

Dette forslaget ble avvist. Nå håper Gitmark at han sammen med media kan få synliggjort hva som faktisk foregår, slik at regjeringen på eget initiativ kan gripe inn.

— Vi skal ha en raus og varm holdning til mennesker som trenger hjelp. Organisert tigging avler både kriminalitet og ødelegger for de som faktisk trenger hjelp, forklarer Peter Gitmark.