Alt om ranet i Handelsbanken:

Vaktmann nekter å hjelpe politiet

Håper noen kjenner igjen ransmannens klær

Politiet har frafalt siktelsen mot mistenkt

Står uten konkrete spor i ranssaken

De ansatte får oppfølging

Løp etter ransmannen

Her truer raneren med våpen

Væpnet ran i Kristiansand sentrum

KRISTIANSAND: Politiet holder for tiden på med å stedfeste hvor ransmannen tok veien etter å ha løpt inn i parkeringshuset rett over gaten for Handelsbanken etter ranet klokken 11.20 tirsdag i forrige uke.

To som kan hjelpe politiet i dette arbeidet, er vitner politiet nå ønsker kontakt med.

Det ene er en mann som skal ha kjørt en gul bil inn i parkeringshuset over gaten rett etter ranet.

— Vitner har opplyst at ransmannen løp inn da han parkerte eller var i ferd med å parkere, sier etterforskningsleder Leif Vagle i Agder politidistrikt.

Mannen skal ha kjørt en gul bil som sannsynligvis er en varebil. Han kjørte til høyre med en gang han kom inn i parkeringshuset, og har sannsynligvis parkert der.

Se video av ranet her

Se bildeserie fra ranet herDet andre vitnet som etterlyses, er en voksen kvinne som vitner har forklart at stod på hjørnet av Henrik Wergelandsgate og Vestre Strandgate, omtrent utenfor utestedet Midnight, rett etter ranet.

— Hun skal ha ropt til et annet vitne lenger opp i gata (Henrik Wergelandsgate): "Der kommer han!" sier Vagle.

Politiet ønsker nå å få klarhet i om det er ransmannen kvinnen kan ha sett. Ransmannen kan ha vært umaskert på dette tidspunktet.

Både mannen og kvinnen oppfordres til å kontakte politiet. For politiet har ingen lett jobb i å finne frem til gjerningspersonen.

- Dette er som et puslespill, sier Leif Vagle, som kan konstatere at ingen er mistenkt etter ranet.

Likevel regner Vagle med å få kartlagt ransmannens fluktrute i løpet av kort tid. Etterforskeren forteller også at etter at politiet gikk ut med nærmere beskrivelse av ransmannen, har de fått inn flere brukbare tips.

— De vil jeg ikke gå konkret inn på, sier Leif Vagle.