Meteorologene meldte mandag at snøen kunne komme i store deler av Agder torsdag . Men da fvn.no var i kontakt med statsmeteorolog Knut Restad ved Meteorologisk institutt onsdag kveld, var tonen en annen.

— Det er vel litt tidlig, sier han til fvn.no.

Og legger til:

— I morgen kan det være at nedbøren starter som sludd inne i landet, men det går fort over til regn. Det blir en del varmegrader utover dagen.

Egder som bor ved kysten må altså vente enda en stund før den hvite nedbøren kommer. Men på fjellet er det annerledes. Folk bør være særlig oppmerksomme dersom de skal kjøre bil i fjelltraktene i Sør-Norge torsdag. Meteorologisk instututt har sendt ut såkalt OBS-varsel om at sterk vind og snø i dette området kan gi vanskelige kjøreforhold.

Ellers i Agder kan det bli en stund til snøen kommer. Men det er muligheter allerede neste uke.

— En stund ut i neste uke ser det ut til å legge seg til sånn at det blir kaldere vær og det kan komme snø, sier Restad.

— Fra tirsdag av er det muligheter for nedbør, og det kan være at temperaturen i perioder er lav nok til at nedbøren kan komme som snø, sier meteorologen.

Han legger til at temperaturene neste uke vil ligge litt i overkant av null grader. Det er derfor vanskelig å spå når eller om det virkelig kommer snø i kyststrøkene på Agder neste uke.

— Det er litt avhengig av tilfeldigheter, sier Knut Restad.