Risørjenta Katrine Bråtane ble lam fra nakken og ned da hun som elleveåring ble påkjørt av en lastebil mens hun var ute og red. Etter ulykken i 1990 tok det fire år før kommunen innvilget henne 10 timers hjelp i døgnet, selv om legeerklæringen gir henne rett til assistanse 23 timer i døgnet. Katrine trenger hjelp til selv de enkleste gjøremål, blant annet å spise.

I flere år måtte Katrine benytte seg av familie og venner, og noen ganger måtte hun spørre tilfeldig forbipasserende om hjelp.

Parallelt pågikk rettssaken mot forsikringsselskapet If Selskapet tilbød i utgangspunktet 250 000 i erstatning med en kompensasjon på 1,42 millioner. I 2002 ble Katrine av Høyesterett omsider tilkjent en tosifret erstatning. Erstatningsbeløpet på 11,2 millioner kroner er tidenes største etter en trafikkskade.

Filmen som i kveld vises på NRK er spilt inn i løpet av fire år.

Det er en historie om å ikke miste livsmotet, men å kjempe for verdighet og hjelpen man krav på. Det er en historie om å overvinne hindringer. Målet er så enkelt, så selvsagt: Drømmen om å leve et så vanlig liv som mulig, selv om forholdene er uvanlig vanskelige, skriver NRK på sine nettsider.