KRISTIANSAND: — Å være vertsfamilie er en stor utfordring og opplevelse som alle burde få oppleve, sier Astrid Helén Ribe Davidsen, Youth For Understanding frivillig i Agder i følge en pressemelding fra organisassjonen.

Hannah er glad i musikk. Hun spiller trompet i korps, og fiolin. Hun liker også å synge, male, tegne og gjøre håndarbeid. Allerede nå, etter knapt en måned i Norge, forstår hun mye norsk.

En utvekslingselev trenger en seng å sove i, et sted å gjøre lekser, og mat i magen. Alle andre utgifter dekker studenten selv. Viktigst er det at familien har hjertevarme. Årets 50 YFU-ungdommer kommer ikke til Norge for å feriere. De vil bli kjent med en ny familie, gå på vanlig videregående skole og lære Norge å kjenne innenfra. YFU følger opp elevene og vertsfamiliene gjennom hele året.

— Utveksling kan være med på å fjerne våre fordommer og bidra til vennskap og fred mellom landegrensene. Når du åpner døra for en ungdom fra et fremmed land er det en flott måte å få verden hjem i din egen stue på, fortsetter Ribe Davidsen.

Hun har selv vært vertsmor, og følger nå opp alle YFUs elever og vertsfamilier i Agder.

Ideen til YFU er å skape fred ved å skape tettere bånd mellom nasjoner og ved å la ungdommer få oppleve andre kulturer.

Kontakt:koordinator Camilla Nordang på mobil 97610688, om du er interessert.