RISØR: — Vi så en båt utforbi havna og pågrep tre personer i den. De mistenkes for å stå bak tyveriene, sier operasjonsleder Roar Hansen til fvn.no.

Båten av merket Fjordling ble stjålet fra Fjordverkstedet i Tvedestrand natt til i går (se politiloggen fra tirsdag).

Om bord i båten fant politiet blant annet et strømaggregat, en luftpistol, stereoanlegg og divere andre stjålne gjenstander, skriver Aust-Agder blad på nett.

Tyvegodset og den stjåne båten ble oppdaget ved en tilfeldighet mens politiet inspiserte havna i Risør på jakt etter stjåne gjenstander fra flere fiskebåter. Sist helg meldte flere fiskere fra Risør at de hadde hatt innbrudd i båtene sine.

— De var om bord i helgen og nå hadde de vært der igjen. De har ødelagt dashbordet i styrhuset og herjet nede i båten på jakt etter ting de kunne stjele. Blant annet har de stukket av gårde med en helt ny kartplotter, forteller Niels Pedersen, som er en av fiskerne.

Mennene var beruset da de ble pågrepet, og måtte avlegge blodprøve.

— En av dem må ha kjørt båten, sier operasjonsleder Hansen.

Politiet ble mistenksomme da den stjålne Fjordlingen bare var festet med et tau. Da politiet nærmet seg båten for å undersøke forholdet nærmere stakk tyvene til sjøs. Politiet ba om å bruke fiskebåten til risørmannen Lars Kristian Larsen for å følge etter mennene.

— Men da vi nærmet oss båten startet de og kjørte vestrover. Det var jo umulig for oss, i min fiskebåt å holde følge med dem, men vi fortsatte i den retningen vi så de forsvant, forteller Larsen.

Etter en stund tok fiskebåten igjen tyvene som hadde gitt opp flukten, trolig på grunn av motorstopp eller den tykke tåken i området. Mennene ble deretter arrestert og lagt i håndjern.

Mennene er nå satt i arrest i påvente av avhør.