Den tidligere CIA-agenten Valerie Plames, og hennes ektemann Joseph Wilson, saksøker 13 ansatte i den amerikanske administrasjonen, melder nettavisen.no. I tillegg til visepresident Cheney, er tidligere Bush-rådgiver Karl Rove og tidliger stabssjef Lewis Libby blant de saksøkte.

Ekteparet anklager Cheney, Rove, Libby og de andre ti for å ha lekket Plames identitet som CIA-agent til pressen, som hevn for at tidligere ambasadør Joseph Wilson, kritiserte Bush-administrasjonens politikk i Irak.

— Stevningen gjelder den bevisste og ondsinnede eksponeringen av Plame, hvis jobb var å samletterretningsinformasjon for å gjøre nasjonen tryggere, og som risikerte livet sitt for landet, sier advokatene deres, ifølge AP.

Lewis "Scooter" Libby er den eneste ansatte i administrasjonen som foreløpig er tiltalt i forbindelse med lekkasjen. Libby er tiltalt for mened, og for å ha løyet for FBI-agenter og en føderal storjury om informasjonen han satt med vedrørende Plames identitet.

Valerie Plame jobbet som ekspert på masseødeleggelsesvåpen i CIA. Det hvite hus har hevdet at Plame beordret ektemannen til å reise til Niger for å undersøke påstanden om at landet hadde solgt uran til Irak, ifølge nettavisen.no.