GRIMSTAD: – Dette er bygget ulovlig i strandsonen. Grunneier, som jo er kommunen, er ansvarlig for at det blir søkt, og at alle formaliteter er på plass før byggingen påbegynnes. Det har ikke vært tilfellet her, sier bygningsrådsleder Lars Erik Ødegården (FrP) til Grimstad Adressetidende.

Da bibelskolen søkte om å få bygge molo og brygge i 1990 var det Park— og filuftsutvalget som godkjente bygningen. Det hadde ikke utvalget anledning til.

– For meg er dette pinlig at slikt skjer i kommunal regi. Det viktigste nå er at vi får orden på det, sier Ødegården.

Saksgangen viser også at verken Fylkesmannen eller naboene fikk uttale seg før byggingen ble igangsatt. Det var først da nabo Kai Kvade klaget på at moloen var et sjikanøst stengsel at saken kom opp i lyset.

– Bygartneren har nå sendt en søknad. Jeg kjenner ikke saken til bunns og har ennå ikke sett papirene, men så langt har det altså ikke vært innhentet nabokommentarer og uttalelser fra fylkesmannen. På stående fot kan jeg ikke si om dette er greit eller ei. Det kan godt være at det er det, og alle kan gjøre en feil, sier Ødegården.

Området er et såkalt LNF-området (landbruk, natur og friluftsliv) og består av en attraktiv badestrand.

— Vi holder det offentlige området her ryddig i samarbeid med bygartneren. Moloen er bygget etter tillatelse fra kommunen, og vi har hele tiden vært i god tro om at saken ble behandlet som den skulle, sier administrasjonsleder Marion Bojanowski ved Bibelskolen i Grimstad.