GRIMSTAD: — Som medlem av Arbeiderpartiet er jeg av den mening at Grimstad AP bør vurdere å ekskludere Brit Eskedal fra partiet. Dette er en sak som partiet ikke kan være bekjent av, presiserer Une Granum overfor Agderposten.

Brit Eskedal driver Ødegårdens Planteskole sammen med sønnen Lars Erik Ødegården. Tidligere i år sa de opp en murer på på grunn av udugelighet i arbeidet. Retten mente de ikke hadde nok grunnlag for det, og må betale mannen erstatning og saksomkostninger.

Til sammen vil saken koste forretningen rundt 100 000 kroner.

Une Granum er også avdelingsleder for Fellesforbundet og ble tidlig klar over forholdene på Ødegården Planteskole. Han mener arbeidstakeren i stor grad ble sagt opp fordi han var fagorganisert. Granum kaller Eskedal fagforeningsfiendtlig, og at det ikke er forenelig med å være medlem av Ap.

— Jeg hadde samtaler med Eskedal ganske tidlig i prosessen for å løse saken uten at den kom til retten. Jeg forberedte saken før LO-advokaten kom inn i bildet, og har førstehånds kjennskap til hele saksforholdet. Men hun ville ikke engang høre på fakta, sier Granum til Agderposten.

Granum kaller saken pinlig for Arbeiderpartiet.

Eskedal vil ikke kommentere saken.