KRISTIANSAND: En 27 år gammel mann fra Kristiansand ble funnet kraftig forslått og bevisstløs etter et masseslagsmål på Nedre Torv natt til søndag. Politiet har siden da drevet intens etterforskning av saken.

Et vitne har forklart at det var 10-12 personer med i masseslagsmålet. Politiet er nå sikre på at slåsskampen var et masseslagsmål.

— Vi vet at mange var involvert, sier Oddbjørn Lunde, leder for personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

En 17-åring og en 18-åring ble pågrepet og satt i arresten etter slagsmålet. Den 17 år gamle gutten ble sluppet fri etter å ha blitt avhørt. Kristiansandsmannen (18) sitter fortsatt i arresten.

— Han har innrømmet at han var involvert, men ikke legemsbeskadigelse, sier Lunde.

Årsaken til slagsmålet skal ha vært en uoverenstemmelse mellom 27-åringen som ble skadet og en annen person for en uke siden. Politiet vet foreløpig ikke hva uenigheten dreiet seg om.

— Hendelsesforløpet er veldig uklart, sier Lunde.

Ifølge politiet skal en gjeng med chilensk opprinnelse ha deltatt i slagsmålet.

— Det har visstnok vært en chilensk feiring i byen, og da har det kommet tilreisende utenbys fra, sier Oddbjørn Lunde, som sier at det dermed ikke er sikkert at de som deltok i slåsskampen er fra Kristiansand.

Politiet har så langt avhørt syv vitner etter slagsmålet. Disse har ikke kunnet bidra med nyttige opplysninger for politiet.

Politiet ønsker dermed kontakt med folk som har sett slåsskampen.