MANDAL: Personen som 11. mars i år ble utsatt for 22-åringens vrede, ble påført betydelige skader i hodet, kjeven og den ene armen. Han fikk tre kutt i hodet, som måtte syes med 17 sting, brakk to tenner og fikk brudd i den ene armen.

Volden var uprovosert og fant sted på en boligadresse i Mandal.

Den 22 år gamle mandalitten truet også en annen mann til å gi fra seg Visa-kortet sitt noe senere på kvelden. Også i dette tilfellet har han brukt en metallgjenstand til å slå med.

Fengsel og erstatning Retten anser volden som svært grov, og mandalsmannen er nå dømt til ett år og to måneders fengsel for legemsbeskadigelse. Fem måneder av straffen gjøres betinget. I tillegg må han betale 81.000 kroner i erstatning og 25.000 kroner i oppreisning til det første offeret. Erstatningen går til utgifter vedkommende har hatt til tannlege— og lege-besøk. Han måtte også sykemeldes i tre måneder fra jobb etter episoden, og sliter fremdeles med smerter i den ene armen.

ADHD og sosiale problemer Den nå dømte 22 år gamle mandalitten er tidligere straffedømt fire ganger for vold, og retten bemerker at det virker som om reaksjonene han har fått før ikke har virket avskrekkende på han.

22-åringen har delvis tilstått voldsepisoden i Mandal i retten, og har forklart at han har ADHD, sosiale problemer og problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet.