KRISTIANSAND: Det var natt til fredag i forrige uke at mannen kom i klammeri med en bartender på utestedet Javel pub i Kristiansand.

Mannen skal ha røykt inne, kastet en barkrakk i en dør, knust et ølglass i et bord og slått etter bartenderen. Men det stoppet ikke der. Mannen skal i tillegg blødende ha truet folk på stedet med å smitte dem med hiv.

Dørvakten på stedet måtte legge mannen i håndjern frem til politiet kom og mannen ble satt i arresten. Hendelsen skjedde rett før klokken 01. I tillegg er mannen siktet for en rekke andre forbrytelser, blant annet skadeverk, vold mot offentlige tjenestemenn og alvorlige trusler om handlinger som kan medføre høyere straff enn ett år.

Politiet betegner mannen som en kjenning.

Kristiansand tingrett avgjorde fredag formiddag at mannen kan holdes i varetekt til senest fredag 19. oktober. Etter Kristiansand tingretts oppfatning virket mannen ustabil, og han har ikke ønsket å la seg avhøre eller være til stede i rettsmøte.

Dermed anså retten at det var en nærliggende fare for nye liknende handlinger som mannen er tiltalt for, dersom mannen ikke ble fengslet.