Mandal:

— Vi kommer til å følge nøye med hva som skjer etter utspillene fra Ap og SV for å innføre eiendomsskatt. Våre medlemmer har gitt klart uttrykk for at de er innstilt på å bruke stemmeseddelen til kommunevalget neste år mot partiene som vil innføre eiendomsskatt, sier Odd-Asle Abildsnes, som er leder for Fellesforbundet i Mandal.

Abildsnes uttaler at det er få som tror eiendomsskatt vil bli øremerket for pleie- og omsorg og skolene. Han peker på at kommunen sliter tungt med vedlikehold av bygg og veier.

— Det er få som forstår at Mandal har dårlig råd når politikerne vil bruke drøyt 150 millioner kroner til kulturhus og i tillegg bygge bro over Mandalselva, sier Abildsnes.

  • Brotilhengerne hevder det er nødvendig å ha lett tilgjengelighet til kulturhuset. Hvis det er vanskelig å trekke folk til et bygg til 150 millioner kroner, bør det vurderes om det er grunnlag for å bygge, sier Abildsnes, som mener ei ny bro over Mandalselva vil endre bybildet drastisk.

Fagforeningslederen peker på at det fra sentrum i dag tar ti minutter å gå og fem minutter å sykle over til kulturhustomten. Samtidig viser han til at en betydelig del av Mandals befolkning bor slik at det ikke vil være naturlig å bruke bro for å komme til kulturhuset. Abildsnes understreker at han ikke vil ta stilling til hvor vidt Mandal bør ha kulturhus.

— Politikerne i Mandal bør analysere hva kommunen bruker pengene til, før de kaster nye byrder på innbyggerne. Det må private bedrifter gjøre. Når Mandal kommune omorganiserer, har det en tendens til å bli flere ledere med høyere lønn. Godtgjørelsen til politikerne er økt, og jeg kan ikke se at det totale antall ansatte er redusert, sier Odd-Asle Abildsnes.

Abildsnes sier mange av fagforeningens medlemmer er i etablererfase og har mye gjeld. Derfor vil et par tusenlapper i året være merkbart. Han minner dessuten om at strømutgiftene er spådd å øke betraktelig.