KRISTIANSAND: – Ja, vi er redde, sieer Elizabeth Waithera (23), en av tre jenter som fikk besøk av tyver på rommet.

De totalt åtte ungdommene fra 16 til 25 år er innlosjert på hytta kronprinsparet vil kjøpe på Flekkerøy.

Tyvene slo til sent torsdag kveld, mens gjestene var på teaterbesøk i byen.

I norsk målestokk var innbruddet beskjedent.

Men for kenyanerne, som kommer fra storbyslummen i Nairobi, er det stort tap når 200 kroner og håndlagede smykker som skulle skaffe dem noen kroner ekstra, er stjålet.

Ødelagt I tillegg er dokumenter flerret over og ødelagt, blant annet brev ungdommene hadde med til norske venner.

Etter å ha oppdaget innbruddet, flyttet ungdommene over i en annen fløy på eiendommen.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at dette er trist, sier Jan Inge Revheim i Strømmestiftelsen, organisasjonen som er vertskap for gjestene. Tirsdag tok han imot de åtte ungdommene på Gardermoen lufthavn. Turen arrangeres av Strømmestiftelsen. Dramalinjen ved Høgskolen i Agder har medansvar som vertskap. Den er ment å være et velfortjent avbrekk fra en hverdag med ekstrem fattigdom i Nairobi. Turen hadde vært svært positiv for de tre jentene og fem guttene, før innbruddstyver spredde uhygge torsdag kveld.

Hyggekveld I går kveld spanderte vertskapet og HiA-studentene krabber og pølser på sine afrikanske venner, og forsøkte etter beste evne å fortrenge ubehaget etter opplevelsen kvelden i forveien.

Onsdag til lørdag kan gjengen oppleves på Kristiansand barnefestival på Samsen.

Søndag fortsetter ferden til Fredtun folkehøgskole i Stavern, før en skole i Brumunddal står på programmet. Norgesoppholdet avsluttes 23. oktober.

Jan Inge Revheim ønsker å fokusere på det positive.

– Det viktigste for meg er at flere og flere ungdommer i Norge bryr seg om mennesker i fattige land.

De kenyanske ungdommene tilhører kulturgruppen «Haba na Haba» (Steg for steg), og sammen med dramaelevene på HiA har de utarbeidet et teaterstykke som i løpet av de siste dagene har blitt fremført for en rekke av Strømmestiftelsens samarbeidspartnere. Dramaelevene har også gitt sine kenyanske venner tøy og sko som de kan ta med seg hjem.