KRISTIANSAND: — Dette er noe vi opplever veldig sjelden, og det er antagelig noe som folk tenker at ikke skal skje. Men når det skjer bør jo alle rutiner følges, sier skoledirektør i Kristiansand kommune, Marie Føreland.

Skoledirektøren var torsdag og fredag i kontakt med Solholmen skole, og konkluderer med at rutinene for melding til skolens ledelse ikke har vært gode nok i dette tilfellet, der en åtte år gammel jente ble utsatt for verbal sextrakassering av en ukjent mann.

- Vær oppmerksomme - Skolene har vanligvis et godt vakthold, og Solholmen har jo også skjerpet dette denne uken. De tar saken svært alvorlig, og følger det opp veldig godt.

Føreland er opptatt av at man ikke må la seg overmanne av utrygghet og frykt.

— Det er klart at folk må bry seg, både i skoletida og langs skoleveien. Barn er jo alltid ute og leker, men en kan ikke gå rundt og være redd som en grunnfølelse. Jeg tenker at man i utgangspunktet skal tro at folk vil hverandre godt, og noen ganger er det mennesker som ikke har gode hensikter. La oss være godtroende, men vaktsomme.

- Et dilemma På foreldremøte på Solholmen skole mandag og tirsdag ble ikke foreldrene orientert om hendelsen. Fvn.no har vært i kontakt med flere foreldre som har kjent på frustrasjonen over manglende informasjon fra skolen.

— De som har vært på foreldremøte tidlig denne uken ble ikke orientert, helt enkelt fordi rektor ennå ikke hadde oversikt over saken, sier Føreland. Hun peker på et vanskelig dilemma for en skoles ledelse når slike ting skjer.

— Det er en svært vanskelig vurdering om man skal sende melding til alle foreldre eller ikke. Hvor utrygg må man gjøre andre? I dette tilfellet handler saken først og fremst om en rutinesvikt ved Skolefritidsordningen (SFO), slik jeg ser det. Og det er jo noe alle skoler må se på, hvordan rutinene er ved varsling til skolens ledelse.