HAUGESUND: Sjåføren, som kjørte en containerbil med aluminiumsspon, ble fotografert på den tett trafikkerte hovedveien E 134 mot Haugesund sentrum like før klokken 18.30. Ikke bare snakket han ulovlig i en håndholdt mobiltelefon, pekefingeren på den andre hånden var godt plantet i det ene neseboret.

— Jeg beklager dette sterkt. Slikt skal ikke skje. Jeg kan ikke annet enn å legge meg langflat, sier daglig leder i Agder Veitransport, Olav Løland, til fvn.no.

- Hadde kontroll

Etter at fvn.no gjorde daglig leder oppmerksom på bildene sent mandag kveld, tok han sporenstreks kontakt med sjåføren.

— Han kan erindre at han kjørte med albuene på en slette i Haugesund. Han mener selv at han hadde hundre prosent full kontroll, sier Løland, som opplyser at containerbilen hadde en total vekt på om lag ti tonn.

Alle sjåførene ved Agder Veitransport har tilgang til handsfree i bilene, noe som fikk daglig leder til å se rødt da han hørte om den ulovlige mobilbruken.

— Han hadde ikke noen god grunn å gi meg for at han brukte håndholdt mobil. Men han har beklaget seg, sier Løland.

- Uforsvarlig

E 134 gjennom Haugesund betraktes som Haugalandets mest trafikkerte vei. Ifølge fotograf John Håkon Næss var det også tett trafikk da sjåføren kjørte på strekningen ved kommunegrensen mellom Karmøy og Haugesund.

— Jeg gikk på gangstien og trente på å ta bilder av elementer i bevegelse. Det var først da jeg kom hjem, at jeg så at sjåføren holdt på med noe helt annet enn å kjøre bil, sier han.

Hadde sjåføren blitt stoppet av politiet, kunne han i beste fall ha ventet seg et krav på 1300 kroner for ikke å bruke handsfree.

— Dette er rett og slett uforsvarlig. Det å forlate rattet med hendene kan medføre en ulykke, kommenterer operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Harald Myklebust, til fvn.no.

Sjelden kost

Operasjonslederen, som har fem år bak seg i Utrykningspolitiet (UP), har aldri hørt om noe lignende.

— Dette er en sjeldenhet. Jeg har aldri vært borti slik kjøring, sier han.

Ifølge politiet er det 70-sone på strekningen hvor sjåføren ble fotografert. Etter det fvn.no kjenner til, var det en mann i begynnelsen i 20-årene som kjørte containerbilen.

Daglig leder i Agder Veitransport, Olav Løland, forsikrer at den uvettige kjøringen ikke er vanlig blant hans sjåfører.

— Vi kjører hardt på sikkerhet langs veiene. Problemet er at noen ikke vet hvordan det skal være. Det går an å styre bilen med albuene, men det skal ikke skje, sier Løland.