FARSUND: Det var 6. juni i fjor at mannen stjal semihengeren fra godsterminalen på Forus i Stavanger, slik fvn.no tidligere har omtalt . Varene tilhørte BSH husholdningsprodukter, og hadde en samlet verdi av 293.709 kroner.

Stjal midt på dagen Lister tingrett anser tyveriet som grovt fordi det omfattet betydelige verdier (både hvitevarene og hengeren) og ut fra måten det ble utført. Mannen arbeidet nemlig som trailersjåfør, og hadde dermed kjennskap til godsterminalen. Tyveriet ble gjort midt på lyse dagen, ved at mannen koplet semihengeren til trekkvognen han kjørte.

Retten la i skjerpende retning vekt på blant annet at tyveriet var mulig fordi lyngdølen arbeidet i bransjen. I tillegg må tyveriet ha vært planlagt, fordi mannen skal ha blitt spurt om han kunne skaffe billige hvitevarer. Det ble også vektlagt at mannen tidligere er domfelt ni ganger, blant annet for vinningskriminalitet. Trailertyveriet ble utført i prøveperioden etter en tidligere dom.

Tilstod I formildende retning ble det lagt vekt på at mannen i retten tilstod og erklærte seg skyldig til straff. Dermed ble saken avgjort ved tilståelsesdom.

Mannen ble dømt til fengsel i 90 dager, hvorav 30 gjøres betinget. Fengselsstraffen omfatter også en tidligere dom.

I tillegg må mannen innen to uker betale 293.708 kroner i erstatning til transportfirmaet DHL Express.

Etterforskningen fortsetter Slik fvn.no tidligere har skrevet , er bare cirka ti prosent av hvitevarene funnet. Resten er antakelig solgt til folk i Lister-området. Etterforskningen pågår fortsatt, og i starten av denne uken var 11 personer siktet i saken.