FARSUND: Eller som han selv beskrev det i et debattinlegg på fvn.no seks timer i forkant av ekskluderingen: «skotuppen i baken».

Djøseland fikk beskjed om ekskluderingen like i forkant av mandagens styremøte i Farsund Frp.

— Jeg fikk beskjed sju minutter før møtet skulle starte. Slik jeg forstår det, begrunnes det ut fra et intervju jeg ga til Farsunds Avis, sier Djøsland.

Han forklarer at han er overrasket.

— Jeg er meget overrasket og skuffet. Samtidig så kan man vente seg hva som helst fra sittende formann i Farsund. Han kjører en vendetta mot meg, sier Djøsland.

- Skotupp i baken

Bare seks timer før Djøseland ble skjøvet ut i kulden av Farsund Frp skrev han følgende i et debattinnleg på fvn.no:

«Dersom enkelte av f.eks. oss i Farsund FrP skulle vært like hårsåre for kritikk som enkelte i Kristiansand ser ut til å være, så er det ganske mange sentrale personer her hos oss som skulle hatt skotuppen i baken for lenge siden.

Personkritikk bør selvfølgelig foregå mest mulig internt, men vi må også tåle at viktige spørsmål av mer prinsippiell karakter diskuteres åpent, også i media.»

Vil anke Formann i Farsund Frp, Rolf-Hugo Williamsen, ønsket ikke mandag kveld å uttale seg om hvorfor Djøsland er ekskludert fra partiet.

Når Fædrelandsvennen nevner Djøselands påstander om en vendetta, svarer Williamsen kort:

— Han sier det. Nei, han får si akkurat det han vil, sier Williamsen.

Djøseland forteller at han er litt i tvil om han skal anke eller ikke.

— Jeg har vært lojal mot Frp i 24 år og jeg hadde ikke tenkt til å avslutte karrieren min på denne måten. Jeg er litt i tvil, men jeg tror jeg kommer til å anke.

Det var lederen av Vest-Agder Frp, Christian Eikeland, som ga Djøseland beskjed om ekskluderingen.

Eikeland var ikke tilgjengelig for kommentar mandag kveld.