Oversikt Aust-Agder

Oversikt Vest-Agder

KRISTIANSAND/OSLO: Sirdølene er de mest gavmilde giverne i Agder-fylkene, og topper statistikken med 86,75 kroner i snitt per innbygger. I Bykle har innbyggerne også gravd dypt i lommeboka, og ligger på 73,69 kroner i snitt.

— Takk til alle bøssebærere og kommunekomiteer for en stor innsats, og takk til alle som har vært med å støtte leger Uten grenser, sier fylkesaksjonsleder Ingrid W. Jæger, til fvn.no

— Tusenvis av liv kan reddes for pengene som er kommet inn.Vi kan ikke alle reise ut og gjøre en innsats, men det dere har gjort idag er en innsats god som noen! sier hun.

— I alle kretser her i byen ser vi en dobling av resultatene, sier Kristiansand kommunes representant for TV-aksjonen, Tor Mathisen. Han retter også en takk til alle som har bidratt.

Han har jobbet med TV-aksjonen i tre år, og har aldri sett slik giverglede og innsats fra bøssebærere før.

Mobilisering - Det se veldig, veldig bra ut med tanke på både resultat og oppslutning. VI tør likevel ikke å ta helt av ennå, sier Petter Veem, informasjonsansvarlig for årets TV-aksjon, til fvn.no.

— VI har jobbet for å mobilisere maks på alle mulige måter, og vi se nå at vi har fått inn mer midler enn ved tidligere aksjoner de siste årene, sier Veem.

Han forteller at næringslivet har gitt mer enn tidligere.

Møringer gir mest

Blant fylkene er det Møre og Romsdal som har de mest gavmilde innbyggerne, med 22,93 kroner i bidrag per innbygger. Oslo ligger som vanlig på bunn, gjennomsnittsgaven er på 1,75 kroner.

I gjennomsnitt har innbyggerne i Træna gitt 132,63 kroner hver til Leger uten grenser. Tett bak Træna finner vi den lille øykommunen Utsira i Rogaland hvor det i 2006 er registrert 209 innbyggere. I snitt har de bidratt med 129,29 kroner hver.

Kjærkomne kroner strømmer også inn gjennom nettauksjonen. Her går det mot ny auksjonsrekord i TV-aksjonens historie. Totalt er budsummen på rundt 2 millioner kroner. Idar Vollviks gamle telefonnummer topper prislista med et bud på hele 400.000 kroner, ifølge NTB.

Alle penger som kommer inn, går til Leger uten grensers arbeid med «de glemte kriser».

1997 rekordåret

Rekordinnsamlingen fra NRKs TV-aksjon ble satt i 1997. Da gikk folk mann av huse og ga til sammen 177 millioner kroner til Kreftforeningen. Innsamlingsresultatet har ellers ligget mellom 135 og 165 millioner kroner. I fjor var organisasjonen FOKUS meget takknemlig for 137 millioner kroner som var øremerket kampen mot vold mot kvinner i fattige land.