Lørdag morgen fikk politiet i Risør melding om en bilulykke ved Ubergsmoen på Vegårshei, og sendte avgårde en bil for å assistere ved ulykkesstedet. Men istedet for å yte hjelp, måtte politiet selv be om assistanse. På vei til Ubergsmoen ble det bom stopp da en styringsenhet på politibilen knakk, og lovens lange arm måtte dermed ty til Vikings redningstjeneste for å komme seg videre.

— I likhet med en sivil bil kan en politibil stoppe, selv om det selvsagt er kjedelig at det skjer. Og vi skulle gjerne hatt bedre og nyere politibiler, sier verneombud ved Risør politistasjon, Per Lennart Johnsen til Aust-Agder Blad.

I følge Administrasjonssjef Trond Berntsen ved Agder politidistrikt skal politibilen som brøt sammen, egentlig fungere som en reservebil i politidistriktet.

–Bilen det er snakk om her er en kassebil, eller en maje som vi sier innad i etaten. Årsaken til at den brøt sammen, er at en styringsenhet knakk, det er en slitasjefeil som kan oppstå, sier han til Aust-Agder Blad.

Bilen er nå reparert og tilbake i tjeneste, men vil ifølge Berntsen bli byttet ut til høsten.

–De eldste kjøretøyene som har gått lengst blir solgt, og pengene fra salget blir brukt til å finansiere nye biler, sier Berntsen.