ÅMLI: — Klokken 05.16 søndag fikk vi melding om at det brant og smalt i Åmli. Like etter kjørte politiet og brannvesenet opp til stedet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til fvn.no.

Ingen var i Esso-stasjonen da det begynte å brenne.

Hvorfor det smalt så mye under brannen, kan brannvesenet forklare:

Propanflasker eksploderte

— Det ble en eksplosjon i forbindelse med det brant på et lager hvor det stod propanflasker. Det skal også ha brent i gummidekk, opplyser brannvakten i Agder, Kjell Knarvik, til fvn.no.

Etter en time opplyser brannvesenet til politiet at de har fått kontroll på brannen. Nøyaktig hvor lang tid brannvesenet brukte på å få slukket brannen er foreløpig uvisst.

— Verkstedet er godt brent og det brant i en del oljebokser, men ingen av bensinpumpene skal ha tatt fyr, sier Austenaa.

Politiet har foreløpig ikke mistanke om at brannen var påsatt.

— Vi vet ennå ikke hvor omfattende brannskadene på Esso-stasjonen er, forteller operasjonsleder.

Ifølge brannvakten i Agder, Kjell Knarvik, pågår det etterslukking nå.

Politiet kan foreløpig ikke slå fast hva som var årsaken til brannen. De vil utføre tekniske undersøkelser av området mandag.

Brannen vekket byen Tobias Tangen var vitne til den store brannen.

— Det var helt vilt en stund. Flere eksplosjoner vekket byen, forteller Tangen.

Ifølge Tangen er Esso-stasjonen plassert midt i sentrum, og ligger i gangavstand fra brannvesenet.

— Heldigvis tok det ikke lengre enn snaue tre minutter før brannvesenet var på stedet og begynte å slukke brannen. De jeg snakket med i brannvesenet sa at det hadde tatt fyr i et propanlager og noen bildekk, forklarer Tangen.