KRISTIANSAND: — Min klient er fremstilt som en voldtektspsykopat, men jeg tror han snarere er en enslig kontaktsøkende person. Han har sikkert oppført seg som en drittsekk overfor kvinnene. Men det er ingen tvil om at de kunne kommet seg unna hvis de ville, sier Bugge.

Fredag holdt hun prosedyre i Agder lagmannsrett. Til avisen utdyper hun:

— Min erfaring gjennom flere år som advokat, er at kvinner som virkelig har vært utsatt for voldtekt, sier fra så fort de kan og får en der- og da-reaksjon. Det var ikke tilfellet i disse saken, sier Bugge til avisen og sammenfatter:

— Noen hadde sjanse til å komme seg unna, men benyttet ikke sjansen. En av dem spiste frokost med ham og lot ham lufte bikkja og kjøre med søppel for henne etter den angivelige voldtekten. Flere er angivelig tvunget til oralsex, men det går det an å motsette seg ved å bite. En var med han på kjøretur, men kjørte tilbake til gården, sier Bugge.

Advokaten mener politiet har etterforsket saken for dårlig.

— Det er et minimumskrav i en så alvorlig sak at politiet gjør den jobben de skal etter norsk lov. De har ikke sjekket telefonutskrifter, slik de er bedt om av min klient. De har ikke sjekket 18 utgående telefoner fra en av kvinnene i perioden hun skal ha vært frihetsberøvet. En viktig dom er holdt tilbake for meg, men den fikk jeg dokumentert fredag. Denne saken har gitt meg en «Fritz Moen-følelse» - at her har politiet unnlatt å legge fram det som er til gagn for min klient. Og at han ikke er underlagt en judisiell undersøkelse er uforståelig når han hatt reaktive psykoser, sier Bugge.

I dag avgjøres spørsmålet om skyld og eventuell straff.

Kristiansand tingrett dømte ham til åtte års forvaring med en minstetid på fem år.