KRISTIANSAND: Det var et to ukers klimaprosjekt på skolen som inspirerte de 43 elevene til å skrive brev til miljøvernminister Helen Bjørnøy.

— Vi fikk ideen fra Blekkulf sin hjemmeside. Han sa at vi måtte skrive om ting som vi kan gjøre for å få et bedre klima, sier trinnets brevskriver, Sofie Reisænen (10), til fvn.no.

Forhåpentligvis kan miljøvernministeren gjøre noe med saken. Sofie og klassekameratene frykter nemlig at det vil gi fatale følger dersom ingenting blir gjort.

- Hvis isen på både Nordpolen og Grønland smelter, så kan det bli oversvømmelse i mange land. Isen kan smelte slik at havvannet kommer opp til 70 meter, påpeker Sofie.

Kontaktlærer for fjerde trinn, Ingunn Lindekleiv, synes det er flott at elevene har blitt så engasjert i klimaet.

— I løpet av disse ukene har de laget plakater, hatt debatter, fulgt med på opplysningsfilmer og hatt lekser om klima. Jeg synes de har blitt flinke til å tenke på hva de selv kan gjøre for å få løst klimaproblemene, roser Lindekleiv.

Nå håper elever og lærere ved Fagerholt skole at miljøvernministeren vil ta brevet deres på alvor.

— Politikerne må få i gang hjulene. Fjerdeklassingene skal en gang ta over dette landet, derfor er det viktig å ta ungenes engasjement på alvor, understreker Lindekleiv.

Her kan du lese brevet: