KRISTIANSAND: — Vi skal bruke 13 tonn sprengstoff og salven like vest for fylkesgrensen blir på hele 18.000 kubikkmeter. Hele veien vil ligge full av stein. For å få bort all stein fra veien må vi stenge E 18 fra kl. 20 fredag til søndag kl. 10, sier Lars Gunnar Nag i Agder OPS Vegselskap (AOV).

Frem til fredag kveld er det innført kolonnekjøring med ledebil for sikker trafikkavvikling.

Et stort antall maskiner fra de lokale entreprenørene TT Anlegg, Trico Anlegg og Lindland Maskin har de siste dagene bistått CJV E 18 på begge sider av fylkesgrensen.

Det jobbes på spreng i området for å utnytte fordelen med nattestengt E 18, i forbindelse med Vegvesenets sikringsarbeid i Vallesverdtunnelene.

  • Uten en samordning med Vegvesenet måtte vi ha stengt E 18 igjen på et senere tidspunkt. Fjellet vi tar ned ligger så tett på E 18 at det ville vært umulig å ha trafikk på veien, sier Nag i AOV.

— Om vi bli ferdige med vårt arbeid før søndag kl. 10, vil Vallesverdtunnelene bli åpnet. Men E 18 ved fylkesgrensen vil likevel være stengt, sier seksjonsleder Jens Andersen i Statens vegvesen.

Ifølge distriktssjef Kirsten Lindeberg i Statens vegvesen er det ingenting som tilsier at at stengingsperioden vil bli forlenget.

— Alt tyder på at trafikken langs E 18 vil kunne gå som normalt etter klokken 10 søndag.