KRISTIANSAND: 27-åringen var i utgangspunktet siktet for forsettlig drap. I fengslingsmøtet fredag kom det fram at politiet har utvidet siktelsen til overlagt drap. Det er fordi politiet mener 27-åringen hadde anledning og tid nok til å stoppe før resultatet ble fatalt. I stedet drepte han med overlegg, mener politiet.

Overlagt drap

Det er Riksadvokaten som skal ta endelig stilling til hva 27-åringen skal tiltales for. Agder-politiet mener etterforskningen viser at øverste påtalemyndighet må gå på den strengeste tiltalen, nemlig overlagt drap. Skulle det skje og 27-åringen blir dømt for overlagt drap, vil han få flere år lenger fengsel enn om han blir dømt for forsettlig drap.

27-åringen har erkjent at han drepte Elin Laursen. Hun ble drept med flere knivstikk, blant annet et i halsen da ekskjæresten med besøksforbud oppsøkte henne i hennes hjem på Nodeland den skjebnesvangre fredag ettermiddagen. Det som kan bygge opp om overlegget, er at han hadde med en grønnsakskniv på lomma da han kom til huset. Politiets lydlogg fra de dramatiske minuttene da Laursen kjempet for livet og ble drevet fra rom til rom av den forsmådde eks-kjæresten, bygger også opp om overlegget. Den skal ifølge VG vise at den 23 år gamle kvinnen bad for sitt liv, uten å bli hørt.

Utvidet siktelsen

Når politiet har utvidet siktelsen, er det fordi de mener 27-åringen hadde nok tid til å besinne seg. Lydloggen blir et helt sentralt bevis når straffesaken mot 27-åringen kommer opp for Kristiansand tingrett i løpet av høsten. Den eksisterer fordi Elin Laursen klarte å aktivere den gjennom voldsalarmen hun hadde. Dessverre kjørte politiet til feil adresse da alarmen gikk.

Verken politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt eller 27-åringens advokat Sveinung S. Johnsen var til gjengelig for kommentar lørdag ettermiddag.