GRIMSTAD: Torsdag kveld går startskuddet for festivalen som vil ha hele befolkningen i Grimstad ut for å nyte musikk, mat, kunst og hverandres selskap.

— Vi satser ikke på det kommersielle. Festivalen er lagt til perioden mellom fellesferien og skolestart, den delen av året hvor det er minst turister, sier Else Almaas, mediakontakt for festivalen.

Men hun legger til:

— Alle fra Kristiansand og på Sørlandet er hjertelig velkomne, sier hun ettertrykkelig. Almaas forteller at festivalen trekker folk fra mange deler av landet.

— Det er en del som legger ferien sin her for å få med seg festivalen, sier hun. Etter årets festival kan det også tenkes at utenlandske turister strømmer til: Et spanskt tv-team skal følge Almas og mannen Esben Esther Pirelli Benestad under foredraget deres lørdag, og filme festivalen. Foredraget handler forøvrig om hvordan man skal forstå kjønn.

For å trekke flest mulig av Grimstads befolkning med er årets festival blitt gratis på dagtid.

— Vi har tatt konsekvensen av at mange syntes det var veldig dyrt å betale for å komme inn og kjøpe en matbit, sier Almaas.

Delikat mat er noe av det viktigste på festivalen. Men Almaas poengterer at de ønsker fokus på å ha et positivt forhold til mat. En skal nyte maten, ikke fråtse i den.

Blant trekkplastrne på den musikalske fronten er Marthe Wulff og den kjente, særegne Jens Pikenes. Og ellers vil det bli blant annet bli spilt en del 50-60 talls musikk.